Ajankohtaista

Runokirjaa vielä jäljellä

Luova hulluus on julkaissut runokirjan yhdistyksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lisätietoja

Liity jäseneksi

Oletko kiinnostunut toiminnastamme? Klikkaa vasemmalta alaotsikkoa "Ota yhteyttä"

Luova hulluus ry

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Voimauttavan musiikin viikonloppu 27.-28.4.2019

Uudenmaan alueella kevään aikana järjestetään viikonlopun kestävä kurssi jonka aikana paneudutaan musiikin voimauttavaan vaikutukseen. Viikonloppu toimii avausjaksona pidemmän ajan kehittelylle. Kurssipaikka Uudellamaalla on vielä avoin, viikonloppu toteutetaan yhteistyössä Ulla-Maria Linjama-Lehtisen kanssa.

Sanat ja kuvat voimavaraksi-kurssi Keski-Virossa Põltsamaalla 31.7.-5.8.2019

Põltsamaa on yli tuhat vuotta vanha pikkukaupunki Keski-Virossa. Seutuun ja sen historiaan voi tutustua mm. lukemalla Jaan Krossin kirjan ”Keisarin hullu”.Viiden päivän mittaisen kurssin aikana harjoitellaan elämänkaarikirjoittamista ja kokeillaan erilaisia kuvataiteellisia menetelmiä. Tehdään ohjatusti joogaharjoitteita (ohjaa Tuuli Holopainen), valmistetaan yhdessä ruokaa, retkeillään ympäristössä. Kurssiohjelma tehdään tarkoituksellisen väljäksi. Majoitusvaihtoehtoja on useita ja eri hintaluokissa ja ne varataan osallistujien toiveiden mukaisesti kun ryhmä on saatu koottua. Kuljetus Tallinnasta Põltsamaalle järjestetään pikkubussilla joka on käytettävissä myös kurssin aikana. Ryhmän koosta riippuen voidaan joutua ottamaan lisäksi myös henkilöauto käyttöön. Kirjoitusharjoituksia ohjaa Katja Holopainen, kuvataiteellisia menetelmiä paikallisen kuvataidekoulun johtaja Ethel Hakkaja. Lisäksi yhdistyksen perinteiden mukaisesti ryhmän jäsenet tuovat ohjelmaan omaa osaamistaan. Kurssin vastuuhenkilönä Marja Tyybäkinoja.

Ruskaretki Sallaan 14.9.-19.9.2019.

Järjestetään ruskaretki Kenttälammen kämpälle yhteistyössä Matti Johanssonin kanssa (eläkkeellä oleva raittiussihteeri Tuusulan kunnasta). Johansson on järjestänyt vastaavia retkiä usein ja tuntee paikan ja yhteistyötahot. Hän kerää osallistujia omista retkeläisistään ja Luova hulluus liittyy mukaan omalla jäsenistöllään. Matka tehdään PS-yhtiön bussilla, lähtö lauantaiaamuna Kellokoskelta ja mukaan voi liittyä matkan varrelta (reittiä voidaan osallistujien mukaan suunnitella niin että kyytiin pääsee esim. Lahdesta, Heinolasta, Kuopiosta, Mikkelistä...). Kenttälammen kämpällä on 11 majoitushuonetta (2/3/4 henkilölle). Retki on päihteetön. Ruoka tehdään itse ja koska majoituspaikalta on 75 km lähimpään kauppaan, ruokatarvikkeet hankitaan ja viedään mennessä. Kenttälammella on vene käytettävissä. Perillä ollaan neljä vuorokautta ja niiden aikana voidaan tehdä erimittaisia vaelluksia ympäristössä, kalastaa, marjastaa, sienestää, valokuvata...Iltaisin järjestetään yhteistä ohjelmaa toiveiden ja kiinnostuksen mukaan. Yhden illan ohjelmana tarjotaan mahdollisuus aarrekarttatyöskentelyyn, jonka ohjaa Rosa-Maria Keskivaara. Yhtenä päivänä mennään bussilla Karhutunturin juurelle, josta noin kahden kilometrin nousu tunturiin (vaihtoehtona on mahdollista jäädä tunturin puoliväliin taukopaikalle). Aamupalalla tehdään päivän retkieväät, illalla on ruokailu ja sauna. Retkeläiset jakautuvat keittiöryhmään, saunanlämmitysryhmään, ohjelma- ja siivousryhmään. Matkanjohtajina toimivat Matti Johansson ja Marja Tyybäkinoja. Retken hinta (sis. matkat, majoitus, saunat ja ruoka) on n.250-300 euroa / henkilö.