Ajankohtaista

Runokirjaa vielä jäljellä

Luova hulluus on julkaissut runokirjan yhdistyksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lisätietoja

Liity jäseneksi

Oletko kiinnostunut toiminnastamme? Klikkaa vasemmalta alaotsikkoa "Ota yhteyttä"

Jäsenkirje 2/2015

Luova hulluus järjestää laulukurssin Turussa

Yhdistys järjestää nelipäiväisen laulukurssin 20.-23.8.2015 yhteistyössä Ääniräätälien ja OK-opintokeskuksen kanssa. Kurssi alkaa torstaina 20.8. päivällä. Pitkämatkalaisia varten on varattu kahden hengen hyttejä Aurajoen varrelta laivahostelli Boreasta.

Yhteisiä laulutunteja on 16 ja kukin voi halutessaan varata myös yksityisopetusta hintaan 45 euroa / 30 minuuttia.  Opettajana toimii laulupedagogi Sanna Ajakainen Ääniräätälit Oy:stä (kts. lisätietoja Ääniräätäleistä netissä www.aaniraatali.fi).  

Kurssimaksu on 150 euroa henkilöltä  ja yhdistys maksaa majoituksen Boressa. Mikäli osallistuja haluaa kuitenkin yhden hengen hytin hän maksaa majoituksesta hinnan erotuksen eli 30 euroa.  Majoitus Boressa pitää sisällään liinavaatteet, aamiaisen ja  aamusaunan.
Boresta  on noin 30 minuutin kävelymatka Ääniräätälien tiloihin (Toivolankatu 5,  20810 Turku).  Matkan voi tehdä myös bussilla tai tietysti omalla autolla, jos sellainen on. Boren lähellä on maksutonta parkkitilaa.

Matkakuluja Turkuun  ja Turussa yhdistys ei pysty korvaamaan.  Majoitus sisältää siis aamiaisen ja koulutustiloissa meillä on mahdollisuus keittää kahvia ja teetä tai lämmittää valmisruokaa. Muuten kukin vastaa ruokailuistaan itse. Lähistöllä on ruokapaikkoja.
Kurssipäivien ajalle järjestyy Turun kulttuurikaupungissa varmasti monenlaista muutakin yhteistä ohjelmaa, joista voidaan yhdessä sopia (konsertit, näyttelyt, museot,  puistopiknik, uimaranta, puutarhakierros jne.).

Ilmoittautumisia otetaan vastaan tämän kirjeen lähettämisen jälkeen ja mukaan mahtuu 12 ensimmäistä. Ilmoittaudu Marja Tyybäkinojalle mielellään sähköpostitse mtyybakinoja@gmail.com tai tekstarilla 040 8228115. Numeroon voi myös soittaa mutta vastaaminen ei aina ole taattu. Ilmoittautua voi myös kirjeellä tai kortilla, osoite Sauvakatu 1 B 23, 04410 Järvenpää.

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuskirjeen ja tarkemman kurssiohjelman ja –ohjeet. Jos tarvitset majoituksen, ilmoita siitä.  Jos haluat yhden hengen hytin (josta maksat kurssin ajalta 30 euroa eli 10 euroa/pv) ,  kerrothan senkin ilmoittautumisen yhteydessä.
Kurssimaksu tulee suorittaa 30.6. mennessä yhdistyksen tilille (löytyy kirjeen lopusta)!  Peruutus tai muutokset on mahdollista 31.7. asti. Mikäli osallistuja peruu osallistumisensa 31.7. jälkeen,  emme voi palauttaa osallistumismaksua ellei tilalle saada uutta kurssilaista.

Mikäli haluat varata yksityistunteja kurssipäivien ajalle hintaan  45 euroa/30 minuuttia, ilmoita siitä mielellään etukäteen!

Kurssin sisältö:

Kehoon, hengitykseen ja omaan ääneen tutustuminen erilaisten vapauttavien ja äänentuottoa helpottavien harjoitteiden kautta. Työskennellään ryhmässä: tehdään harjoituksia ryhmänä ja käydään läpi kurssilaisten itse valitsemia lauluja joko ryhmässä harjoitellen tai sitten sooloharjoitteluna – kuitenkin ryhmän tuella. Laulamisesta, lauluista ja niiden herättämistä ajatuksista ja tunteista keskustellaan ryhmässä. Mikäli niin toivotaan, voidaan järjestää säestäjä ja pitää pieni loppukonsertti kurssin päätteeksi. Jos on toiveita, myös yksityisopetusta voidaan järjestää hintaan 45 € / 30 min.

Tavoitteet:

Tavoitteena on tutustua lauluun tunneilmaisun ja ajatusten ilmaisun välineenä, siksi kurssilaiset valitsevat etukäteen itselleen tärkeän tai mieluisan laulun (tai useamman laulun), jota haluaa työstää opettajan ja ryhmän tuen avulla. Lauluista tulee ottaa mukaan nuottikopiot tai ns. sointulappu (sanat + soinnut) opettajalle ja itselle voi olla hyvä kirjoittaa sanat etukäteen erikseen paperille, ellei opettele laulua ulkoa. Ulkoa opettelu ei ole välttämätöntä. Tavoitteena on mahdollisesti hyvinkin aran tai kolhitun lauluitsetunnon löytäminen ja vahvistaminen. Lauluilon löytyminen!

Kenelle kurssi sopii:

Kurssille osallistujan ei tarvitse etukäteen ”osata” laulaa, vaan mukaan voi ja kannattaa tulla, vaikka kokisi itsensä laulutaidottomaksi. Jokaisella on kyky löytää itsestään ilmaisevaa laulamista – laulaminen ei ole vain oikeita säveliä oikeaan aikaan, vaan paljon enemmän.

Mitä tarvitsen kurssille mukaan:

Nuotit tai sointulappu kappaleista, joita haluat laulaa. Mukavat, liikkumisen sallivat vaatteet.

Laulaminen on sekä mielen että kehon jumppaa!

Ideoita toimintaan

Yhdistyksen hallitus toivoo ideoitasi siitä mitä haluaisit yhdessä tehdä tai mitä toimintaa olet itse valmis ohjaamaan tai järjestämään. Laita mielellään ideasi kirjallisena tiedoksi  pj. Rosa-Maria Keskivaaralle, osoite Yläkiventie 2 H 176, 00920 Helsinki.

Tarkistathan että vuoden 2015 jäsenmaksusi on maksettu. Laulukurssille ja muihinkin yhdistyksen toimintoihin voivat osallistua jäsenmaksunsa maksaneet (jäsenmaksu on tänäkin vuonna 15 euroa).  Muistathan merkitä maksaessasi tiedonantokohtaan nimesi ja osoitteesi.

Mielenterveysmessut järjestetään tänäkin vuonna 17.-18.11.2015 Wanhassa Satamassa, osoite Pikkusatamankatu 3-5, Helsinki.  Avoinna tiistaina 9-17 ja keskiviikkona 9-16. Seuraa liiton jäsenlehteä Revanssia  - siitä löytyy tarkemmat tiedot.

Lämmintä kesää ja tavataan laulukurssilla ja messuilla!

Rosa-Maria Keskivaara       
puheenjohtaja           

Marja Tyybäkinoja
varapuheenjohtaja


Yhdistyksen tilinumero Osuuspankkiin  FI26 5722 4120 1261 96

Jäsenuutisia:

Yhdistyksen jäsen Ilona Kinnari on julkaissut tänä vuonna uuden elämänkertakirjan ”Askel huimaavien kuilujen yli”, hinta 27 euroa. Aiemmin julkaistu runokirja ”Sydämessä koivun valo”, hinta 22 euroa, vielä myynnissä.

Yhteydenotot: ilonkin.ilona(at)gmail.com