Ajankohtaista

Runokirjaa vielä jäljellä

Luova hulluus on julkaissut runokirjan yhdistyksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lisätietoja

Liity jäseneksi

Oletko kiinnostunut toiminnastamme? Klikkaa vasemmalta alaotsikkoa "Ota yhteyttä"

Jäsenkirje 1/2015

Hyvää Pääsiäisen aikaa kaikille!

TERVETULOA KELLOKOSKELLE JÄSENTAPAAMISEEN JA VUOSIKOKOUKSEEN

Järjestämme jäsentapaamisen 17.4.2015 Kellokosken sairaala-alueella, jossa juhlitaan 100-vuotispäiviä kesäkuussa. Jäsentapaaminen alkaa lounaalla, joka tarjotaan Kinuskilla-kahvilassa aivan sairaalan naapurissa. Lounas tarjotaan klo 11.00 alkaen ja sen jälkeen siirrymme sairaalamuseoon, jossa meille pidetään noin tunnin mittainen opastuskierros  12.30 alkaen. Museolta siirrymme vanhaan valtuustosaliin 6-rakennuksen toisessa kerroksessa, Toivolassa, jossa pidetään kokous kahvikupposten äärellä.

Lounas sisältää myös kasvis- ja kalavaihtoehdot. Omavastuuosuutesi lounaasta on viisi (5) euroa, yhdistys tarjoaa loput. Kinuskilla-kahvila sijaitsee osoitteessa Vanha valtatie 190,  Wanhan Ruukin makasiinissa. Sen yhteydessä on leipomo ja kahvila. Löydät lisää tietoa tästä persoonallisesta kahvilasta netin osoitteessa www.kinuskilla.fi   Se sijaitsee veden äärellä sairaala-alueen eteläisellä puolella.

Miten tullaan Kellokoskelle? Voit tulla bussilla Helsingistä koko matkan. Koiviston Auton bussi lähtee Kampista 9.45 ja on Kellokosken sairaalan pysäkillä 10.55. Täysi hinta bussimatkasta on 10,10 euroa (jos ei saa eläkeläis- tms. alennusta). Voi myös tulla junalla Helsingistä, H-juna lähtee 9.48, saapuu Järvenpäähän 10.18 ja bussi Järvenpään asemalta lähtee 10.45 ollen perillä 10.55 eli se on sama bussi jolla pääsee kulkemaan koko matkankin. H-junan maksu on 7,20 ja bussi 3,60. Eli samoihin hintoihin tullaan sekä bussilla että juna-bussi-yhdistelmällä.  Pohjoisesta päin tulee busseja Lahden ja Mäntsälän suunnalta.

Takaisin Helsingin suuntaan lähtee busseja ainakin 15.20 (Hgissä 16.45) ja 16.10 (Hgissä 17.35).  Niillä myös pääsee Järvenpäähän jossa voi vaihtaa lähijunaan (16.14 ja 16.41 junat Järvenpää-Helsinki).

Mikäli sää suosii meitä, on mahdollista tutustua sairaala-alueeseen enemmänkin. Prinsessa-patsas ja hyvinhoidetut puutarha-alueet, vanhat rakennukset ja ranta. Sairaalan 100-vuotisjuhlia vietetään viikolla 24 kaikille avoimin juhlin. Epäviralliset huhut ja jossain määrin julkisestikin ilmaistut suunnitelmat sairaalan tulevaisuudesta huolestuttavat työntekijöitä, mielenterveyskuntoutujia ja kyläläisiä. Osastoja on jo lakkautettu ja yhdistelty ja siirretty muualle.  Hyvässä muistissa on Nikkilän sairaala, Lapinlahti ja monta muuta lakkautettua sairaalaa.  Avohoidon kehittämisellä perustellaan osastojen ja kokonaisten sairaaloiden lakkauttamista mutta mikä mahtaa olla lopputulos?

TERVETULOA KELLOKOSKELLE!

Marja Tyybäkinoja, vpj.