Ajankohtaista

Runokirjaa vielä jäljellä

Luova hulluus on julkaissut runokirjan yhdistyksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lisätietoja

Liity jäseneksi

Oletko kiinnostunut toiminnastamme? Klikkaa vasemmalta alaotsikkoa "Ota yhteyttä"

Mielenvahvistuskurssi Kruusilassa

Mielenvahvistuskurssi pidettiin 25.4.–1.5.2011 Ystävyyden Majatalossa järven rannalla, keskellä kaunista luontoa. Kurssilla etsittiin luovan toiminnan keinoin omia vahvuuksia ja pyrittiin löytämään positiivisia puolia niin itsestä kuin muista.

Kussille osallistui viisi henkeä, ja kurssin omakustannushinta oli 120 euroa, johon sisältyivät täysihoito ja majoitus. Kurssin ohjaajana toimi puheenjohtaja, taiteilija Rosa-Maria Keskivaara.

Harjoitukset

Sanojen voima, "Roskan muuttaminen kullaksi"

Harjoitus, jossa mennään turvallisesti lapsuuteen. Nostetaan mieleen jääneet n. neljästä viiteen sanaan, joilla meitä kuvattiin lapsena negatiiviseen sävyyn, jolloin hyvistä puolistamme tuleekin huonoja puoliamme. Esim. Sähläri = olit kiinnostunut monista asioista, tai sinua sanottiin uneksijaksi: löydät sen sanapariksi voimakas mielikuvitus. Tehtiin näistä positiivisista vastaparisanoista ns. ”kultaiset sanat” huoneentauluksi askarrellen.

Luovuuden puolustaja

Teimme tarinan/sadun luovuuden puolustajastamme. Puolustajathan tukevat persoonallisuuttamme ja työtämme (jotkut ovat onnekkaita, ja heillä saattaa olla todellisessa elämässä esim. sisko, joka uskoo ja valaa voimaa kannustaen meitä valinnoissamme). Tarinaan teimme myös kuvan luovuuden puolustajasta.

Hyvän mielen fantasianukke

Aiemmissa harjoituksissa huomasimme, että voimme kutsua sanoilla elämäämme, toivomiamme ominaisuuksia. Nyt teimme sen nukkena: Jos koemme, että meissä tai elämässämme on alue, jonka koemme puutteelliseksi, nuken tekeminen voi auttaa tuomaan esiin kaipaamamme muutoksen. Joskus nuken ilmaisema ”minä” on minuus, jota emme aiemmin ole tiedostaneet. Se voi olla voimallisempi ja rohkeampi kuin mitä olemme itsemme antaneet tuntea.

Kuvia