Ajankohtaista

Runokirjaa vielä jäljellä

Luova hulluus on julkaissut runokirjan yhdistyksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lisätietoja

Liity jäseneksi

Oletko kiinnostunut toiminnastamme? Klikkaa vasemmalta alaotsikkoa "Ota yhteyttä"

JÄSENKIRJE 1 / 2019

Iloisesti luovaa alkanutta vuotta Sinulle yhdistyksen jäsen tai jäseneksi liittyvä uusi ystävä! Tässä jäsenkirjeessä kerromme hallituksen kokoonpanosta ja yhteystiedoista, yhdistyksen liittymisestä Kilta-jäsenrekisteriin ja jäsenmaksuista, kuluvan vuoden toimintasuunnitelmasta ja ilmoittautumisohjeista tapahtumiin. Kevään vuosikokousajankohta ilmoitetaan myös jo tässä vaiheessa vaikka kutsu siihen tuleekin vielä erikseen.

Yhdistyksen hallitus valittiin 22.11.2018 ja järjestäytymiskokous oli 17.1.2019:

Puheenjohtajana ja jäsenrekisterinhoitajana toimii Marja Tyybäkinoja, Mäntsälä

Varapuheenjohtajana Rosa-Maria Keskivaara, Helsinki

Sihteerinä Jari Jokinen, Helsinki

Rahastonhoitajan tehtäviä hoitavat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Muut hallituksen varsinaiset jäsenet Eeva Helameri, Helsinki

Hallituksen varajäsenet Leena Heino, Turku ja Anneli Vänni, Siilinjärvi ja Lotta Lindroos, Helsinki

Puheenjohtajaan saat yhteyden sähköpostilla mtyybakinoja(at)gmail.com, kirjeitse (Kaarikuja 8 C, 04500 Kellokoski) tai lähettämällä tekstarin (soittopyynnön) numeroon 040 8228115. Myös yhdistyksen Facebook-sivulle voi jättää viestiä tai yhteydenottopyynnön. Mahdollisuuksien mukaan vastaan myös tunnistettaviin puhelinnumeroihin, tuntemattomiin en.

Varapuheenjohtajaan saa yhteyden tekstiviestillä puh. 046 6534276 ja sähköpostilla (rosa-maria.keskivaara@hotmail.fi).

Yhdistys on Kilta-jäsenrekisterissä

Kilta-jäsenrekisteriä ylläpitää Mielenterveyden keskusliitto ja jatkossa liittymisestä tulee olemaan paljon hyötyä yhdistysrutiinien hoitamisessa, näin toivomme. Jäsenrekisterin kautta tulostamme seuraavat jäsenmaksulaskut ja siirrymme viitenumerollisiin laskuihin. Jäsenmaksu säilyy entisen suuruisena eli 15 eurona.

Tulevaa toimintaa

Ohessa on vuosikokouksen vahvistama toimintasuunnitelma. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi tapahtumiin suoraan puheenjohtajalle jollain edellä mainituista yhteydenottotavoista. Se ei vielä sido eikä velvoita sinua osallistumaan mutta hallituksen on hyvä tietää löytyykö mahdollisia osallistujia. Tarkemmat tiedot kevään ja kesän tapahtumista tulevat toivottavasti viimeistään helmikuussa. Syksyn ruskaretki on käytännössä valmiiksi suunniteltu ja järjestetty.

Vuosikokous on perjantaina 15.3. klo 12 alkaen Myllypuron Asukastalossa Helsingissä - varaathan ajan kalenteriisi!

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Voimauttavan musiikin viikonloppu 27.-28.4.

Uudenmaan alueella kevään aikana järjestetään viikonlopun kestävä kurssi jonka aikana paneudutaan musiikin voimauttavaan vaikutukseen. Viikonloppu toimii avausjaksona pidemmän ajan kehittelylle. Kurssipaikka Uudellamaalla on vielä avoin, viikonloppu toteutetaan yhteistyössä Ulla-Maria Linjama-Lehtisen kanssa.

Sanat ja kuvat voimavaraksi-kurssi Keski-Virossa Põltsamaalla 31.7.-5.8.2019

Põltsamaa on yli tuhat vuotta vanha pikkukaupunki Keski-Virossa. Seutuun ja sen historiaan voi tutustua mm. lukemalla Jaan Krossin kirjan ”Keisarin hullu”.Viiden päivän mittaisen kurssin aikana harjoitellaan elämänkaarikirjoittamista ja kokeillaan erilaisia kuvataiteellisia menetelmiä. Tehdään ohjatusti joogaharjoitteita (ohjaa Tuuli Holopainen), valmistetaan yhdessä ruokaa, retkeillään ympäristössä. Kurssiohjelma tehdään tarkoituksellisen väljäksi. Majoitusvaihtoehtoja on useita ja eri hintaluokissa ja ne varataan osallistujien toiveiden mukaisesti kun ryhmä on saatu koottua. Kuljetus Tallinnasta Põltsamaalle järjestetään pikkubussilla joka on käytettävissä myös kurssin aikana. Ryhmän koosta riippuen voidaan joutua ottamaan lisäksi myös henkilöauto käyttöön. Kirjoitusharjoituksia ohjaa Katja Holopainen, kuvataiteellisia menetelmiä paikallisen kuvataidekoulun johtaja Ethel Hakkaja. Lisäksi yhdistyksen perinteiden mukaisesti ryhmän jäsenet tuovat ohjelmaan omaa osaamistaan. Kurssin vastuuhenkilönä Marja Tyybäkinoja.

Ruskaretki Sallaan 14.9.-19.9.2019.

Järjestetään ruskaretki Kenttälammen kämpälle yhteistyössä Matti Johanssonin kanssa (eläkkeellä oleva raittiussihteeri Tuusulan kunnasta). Johansson on järjestänyt vastaavia retkiä usein ja tuntee paikan ja yhteistyötahot. Hän kerää osallistujia omista retkeläisistään ja Luova hulluus liittyy mukaan omalla jäsenistöllään. Matka tehdään PS-yhtiön bussilla, lähtö lauantaiaamuna Kellokoskelta ja mukaan voi liittyä matkan varrelta (reittiä voidaan osallistujien mukaan suunnitella niin että kyytiin pääsee esim. Lahdesta, Heinolasta, Kuopiosta, Mikkelistä...). Kenttälammen kämpällä on 11 majoitushuonetta (2/3/4 henkilölle). Retki on päihteetön. Ruoka tehdään itse ja koska majoituspaikalta on 75 km lähimpään kauppaan, ruokatarvikkeet hankitaan ja viedään mennessä. Kenttälammella on vene käytettävissä. Perillä ollaan neljä vuorokautta ja niiden aikana voidaan tehdä erimittaisia vaelluksia ympäristössä, kalastaa, marjastaa, sienestää, valokuvata...Iltaisin järjestetään yhteistä ohjelmaa toiveiden ja kiinnostuksen mukaan. Yhden illan ohjelmana tarjotaan mahdollisuus aarrekarttatyöskentelyyn, jonka ohjaa Rosa-Maria Keskivaara. Yhtenä päivänä mennään bussilla Karhutunturin juurelle, josta noin kahden kilometrin nousu tunturiin (vaihtoehtona on mahdollista jäädä tunturin puoliväliin taukopaikalle). Aamupalalla tehdään päivän retkieväät, illalla on ruokailu ja sauna. Retkeläiset jakautuvat keittiöryhmään, saunanlämmitysryhmään, ohjelma- ja siivousryhmään. Matkanjohtajina toimivat Matti Johansson ja Marja Tyybäkinoja. Retken hinta (sis. matkat, majoitus, saunat ja ruoka) on n.250-300 euroa / henkilö.

Yhdistyksen sivuilla Facebookissa on myös ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista ja muusta yhdistyksen toiminnasta, käy katsomassa! Siellä on myös linkkejä tapahtumiin liittyen, kuten

linkki jossa esitellään Sallan vuokramökkejä kuten Kenttälammen kämppä, jonne ruskaretkemme suuntautuu:

https://www.eraverkko.fi/…/vuokramokit/arctic-aihki-kenttal…

...ja Põltsamaan omat nettisivut, lisää löytyy kun käyttää netissä hakusanana kaupungin nimeä:

http://www.visitpoltsamaa.com/

Voimauttavasta musiikista löytyy netistä paljon tietoa, tässä linkki yhteistyökumppanimme sivuille:

https://www.luomatuotanto.fi/musiikkitoiminta.html

Hallitus toivoo aktiivista osallistumista yhdistyksen yleisiin kokouksiin ja tapahtumiin. Uudet ideat ja aloitteet tapahtumista ovat tervetulleita. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin!