Ajankohtaista

Runokirjaa vielä jäljellä

Luova hulluus on julkaissut runokirjan yhdistyksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lisätietoja

Liity jäseneksi

Oletko kiinnostunut toiminnastamme? Klikkaa vasemmalta alaotsikkoa "Ota yhteyttä"

Ajankohtaista

LUOVA HULLUUS JOIKAA, HARMONISOI JA IMPROVISOI,
EHKÄ VÄHÄN VAELTAAKIN  LAPISSA ELOKUUSSA

Yhdistys järjestää 6.-13.8.2016 Pyhätunturin kupeessa Kairosmajalla kurssin jonka aikana saadaan johdatusta joikaamiseen, opetellaan harmonista laulua ja teatteri-ilmaisua.

Osallistumismaksu  450 € kattaa koko viikon täysihoidon (majoitus 2 hh, aamupala, itse tehdyt runsaat retkieväät, opastettu päiväretki ja retkivakuutus, päivällinen, iltapala, rantasauna, liinavaatteet) Kairosmajalla sekä opetuksen. Matkan Pyhätunturille kukin järjestää ja kustantaa itse. Edullisia vaihtoehtoja matkantekoon löytyy junalla, bussilla ja lentämällä varsinkin kun varauksen tekee  hyvissä ajoin. Myös kimppakyytejä suositellaan.

Tuula-Maija Magga-Hetta Vuotsosta ohjaa joikutyöpajan jossa johdatellaan joikuun ja musiikkiin saamelaisessa kulttuurissa ja elämäntavassa. Mistä joiku tulee? Tehdään kehoharjoituksia ja äänenavausta, kokeillaan erilaisia joikurytmejä ja luontojoikuja sekä henkilöjoikuja. Voidaan joikata sisällä ja ulkona luonnossa.

Anna-Maria Alaluusua Kemijärveltä ohjaa harmonisen laulun iltapäivän. Tutumpi termi voi olla hiljaisuuden ääni, hoitava ääni, hiljainen rukouslaulu tai äänimeditaatio. Harmonisessa laulussa etsitään laulaen uudenlaista tietoisuutta laulun vaikutuksesta kehoon ja mieleen. Keskittyen ääneen kuunnellaan kehon resonanssia ja äänen värähtelyitä. Laulut ovat yksinkertaisia, pitkiä vokaaleja, pieniä varhaiskeskiajan vokaalilauluja ja vanhoja kehtolauluja. Netistä löytyy lisää tietoa esim. www.harmoninenlaulu.org

Kolmas opettaja on lausuntataiteilija ja tuottaja Tiinaliisa Multamäki Sodankylästä, joka ohjaa luovaa muistelutyötä ja improvisaatiota sekä sanatonta viestintää. Hän vetää kaksi kolmen tunnin osiota. Hänen tuotannostaan löytyy tietoa mm. facebook-sivuilta. Hänellä on mm. yhden naisen lausuntailtoja joiden kanssa hän on kiertänyt eri puolilla Suomea.

Lisäksi voimme viikon aikana tehdä pieniä lähivaelluksia esim. Aittakuruun tai muualle Pyhätunturiin tai Luostolle, voimme meloa, tutustua lähikyliin, uida, kalastaa, järjestää yhteislauluillan kodalla... Yhtenä iltana pääsemme savusaunaan.

Tässä vaiheessa (huhtikuun lopulla) emme vielä tiedä saammeko ja minkä verran avustusta kurssin järjestämiseen. Avustusta haetaan ainakin Mielenterveyden keskusliitolta ja entinen OK-keskusliitto, nykyinen Opintokeskus Sivis mahdollisesti tukee opetustuntien kustannuksia, ainakin yhdistys on sitä hakenut.

Majoitusvaraus tulee vahvistaa Kairosmajalle toukokuun lopussa, joten ilmoittautumiset pyydetään  Marja Tyybäkinojalle 25.5. mennessä.  Osallistumismaksun voi maksaa osissa, kuitenkin niin että se on kokonaan maksettu kurssin alkuun mennessä. Myös yhdistyksen jäsenmaksu täytyy olla maksettuna. Ei-jäsenille osallistumismaksu on korkeampi.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut mieluummin sähköpostilla mtyybakinoja(at)gmail.com tai puhelimitse 040 8228115 (jätä tekstarilla soittopyyntö niin otan yhteyttä, en pysty läheskään aina vastaamaan puhelimeen).

LISÄBONUKSENA:

Samaan aikaan elokuussa (11.-14.8.)  järjestetään Pyhä-Luostolla jo perinteinen Luostoclassic, jonka ohjelma on julkaistu netissä. Konsertteja on mm. Kairosmajan kappelissa jonka vieressä majoitumme, Sodankylässä, Luostolla, Aittakurussa. Meille on luvattu alennus lipuista mikäli haluamme osallistua konsertteihin.


Ideoita toimintaan

Yhdistyksen hallitus toivoo ideoitasi siitä mitä haluaisit yhdessä tehdä tai mitä toimintaa olet itse valmis ohjaamaan tai järjestämään. Laita mielellään ideasi kirjallisena tiedoksi  pj. Rosa-Maria Keskivaaralle, osoite Yläkiventie 2 H 176, 00920 Helsinki.


 
 
 
 

Jäsenmaksu vuodelle 2016 on 15€

 
Tarkistathan että vuoden 2016 jäsenmaksusi on maksettu. Yhdistyksen toimintoihin voivat osallistua jäsenmaksunsa maksaneet.

Helsingin OP Pankki Oyj, tilinumero FI26 57224120126196

Kun olet maksanut jäsenmaksun, voit osallistua yhdistyksen järjestämiin toimintoihin ja matkoihin, lisäksi saat Mielenterveyden keskusliiton Revanssi-lehden ja liiton jäsenkortin, jollla saat monia etuuksia.

Muistathan maksaessasi laittaa tiedonantokohtaan nimesi ja osoitteesi, jotta saat jäsenpostisi perille, kiitos!