Ajankohtaista

Runokirjaa vielä jäljellä

Luova hulluus on julkaissut runokirjan yhdistyksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lisätietoja

Liity jäseneksi

Oletko kiinnostunut toiminnastamme? Klikkaa vasemmalta alaotsikkoa "Ota yhteyttä"

Haapasaari 2010

haaps10.jpg

Yhdistyksemme teki parin päivän retken Haapasaareen elokuussa. Sinne on Kotkasta runsaan tunnin matka yhteysaluksella. Majapaikkamme oli vanha koulu, jonka pihapiiriin kuuluu muun muassa museo ja käytössämme ollut sauna. Retkemme sisältönä oli yhdessäolo, itse saareen tutustuminen, vesivärimaalaus ja monenlaiset kirjoitusharjoitukset. Ruoan teimme itse koulun keittiössä. Haapasaari oli aikoinaan itsenäinen kunta, ja nykyisinkin siellä huomaa runsaasti merkkejä noilta ajoilta, kuten entinen kunnantalo ja koulu, jossa asuimme. Ja 1800-luvun puolivälistä peräisin oleva kirkko on tutustumisen arvoinen.

Useimmat meistä ottivat innokkaasti valokuvia ja maalasivat vesiväreillä koulun juhlasalissa, jossa välineet olivat koko ajan valmiina. Kuvat, joita syntyi, olivat varsin kiehtovia, kuten myös kirjoitusharjoitusten tulokset: Eräässä harjoituksessa istuimme kalliolla katsellen merta ja kirjoitimme aistivaikutelmamme muistiin, ja seuraavassa vaiheessa kirjoitimme niiden pohjalta proosarunon tai jonkin muun tekstin. Eräässä toisessa harjoituksessa valitsimme museosta jonkin esineen ja annoimme sen kertoa tarinan, jonka kirjoitimme muistiin. Myös kirkossa teimme harjoituksen: kirjoitimme paikan inspiroimia haiku-runoja.

Makkaranpaistoa ja saunomista kuului luonnollisesti ohjelmaan. Saunaa lämmittäessä tai muuten iltaa viettäessä tuli moottorin äänen kuuluessa välillä kiire singahtaa katsomaan, kulkeeko joku iso laiva ohi. Sarvipöllöt huutelivat pihapiirissä kirskahtavalla äänellään. Uiminen tyrskyävillä kallioilla olisi ollut liian vaarallista, joten ainoaksi uintipaikaksi jäi matala lahti saaren keskellä. Siellä pari meistä kävi rohkeasti uimassa kahlaten polvia myöten mudassa. Elämys sekin, kuten myös yhteysalusmatkat, joilla me maakravut saimme tutustua oikeaan merenkäyntiin. Laivan kannella ei tullut merikipeäksi niin kuin sisätiloissa. Mutta kastui kyllä pärskeistä.

Kuvia Haapasaaresta

Tarinaharjoituksia

Runoja Haapasaaresta